måndag 1 december 2008

Kvällens pendling i bilder

Hemresan tänkte jag och Kärleken påbörja som synes 17:37. Tittar ni i det övre högra hörnet ser ni att en ny tid aviserats. Loket hade gått sönder men var utbytt och allt skulle vara frid och fröjd. Det enda jag inte fick med som hade gjort den här bilden perfekt var hela textraden under destinationen. Där står "SJ förbättrar punktligheten och stänger dörrarna 30 sek. före avgång." HA! Höjden av ironi!

 


När vi klev ombord var det helt bäcksvart i vagnen. Det är alltid ett dåligt tecken. Det tog inte lång stund innan vi och resten av tåget abandoned ship och hoppade vigt över spåret till nästa perrong och tåget som skulle avgå 18:07. Det tåget hade givetvis inte räknat med att få dubbel last så det blev fort tämligen fullt.


Kvicka och smidiga som vi är knep jag och Kärleken hyfsat bekväma platser på en bänk. En man som lyckades komma åt en position bara snäppet bättre än ståplats var Carl Bildt-look-a-liken här på bild. Han lät mig ta en bild till bloggen med motiveringen: "Om det kan skapa opinion så." Han sitter alltså i fönstret i ena trappuppgången på en av de så kallade dubbeldäckarna.

Jag kan inte tala för resten av pendlarna och resterande tågresenärer men resan mot ett bättre SJ borde avgå tämligen snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar