söndag 6 juli 2008

Reglement

Vi måste klargöra ett par saker. Det är av yttersta vikt att att alla följer samma regler på krogen och i alla sammanhang där många människor vistas på samma plats.

Alltså:
1. Man står inte still och är/pratar/väntar utanför dörrar eller i farleder. Med farleder menas uppenbara passager där människor tar sig från punkt A till B. Strömmen av människor bör inte blockeras och för att underlätta passerandet bör samliga också hålla sig till sitt eget höger.

2. Gång i passager bör ske så smidigt som möjligt. Hjälp till genom att vrida dig åt sidan så att passagen blir större för båda. Finns ingen anledning att hålla på sitt och därigenom få öl/cider/drink utspilld över sig för att någon annan törnar rakt in i dig.

3. Alla drycker som intas ur glas dricks med fördel i ståendes i baren eller sittandes vid ett bord. Glas är ej lämpliga att medtaga i passager eller ut på dansgolvet. Endast drycker från flaska är lämpliga att föra med sig. Särskilt olämpliga för transport är martiniglas.

4. Händer bör vid passerande av andra människor i möjligaste mån hållas på ägarens egen kropp. Om beröring är nödvändig är arm eller axel en lämplig plats att ta på. Bröst, rumpa och skrev är inte acceptabelt och kan vid fel tidpunkt och med fel person resultera i en blåtira och/eller en natt på Sveriges mest välbesökta hotell, fyllecellen.

5. Dansande på dansgolvet bör anpassas så att man så lite som möjligt dansar in i andra personer. Keep distance och börja inte dansa sexigt med någon du inte känner. Bredaxlade gymråttor och överförfriskade fjortisar har svart bälte att knuffas och dansa in i personer. Gör det enda rätta, slå dem, putta ner dem, reta dem. Få dem bara att sluta.

De var några regler jag kom på lite fort såhär nyhemkommen från just krogen. Återkommer i frågan när den ånyo är aktuell.

1 kommentar:

  1. Du har så rätt!
    Skriv en bibel om krogens vett och etikett vettja!
    puss på dig

    SvaraRadera